Distilasyon.com

1 Ocak 2015 Perşembe

Anason Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Evde rakı yapımı için anason temin edilirken bir aktara gideyim bana oradan 100 gram anason ver demekle iyi bir alış veriş yapmış sayılmazsınız. Nitekim anasonda bulunan yağlar uçucudur ve taze anason almaya dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanın da elinizden geldiğince iktisatlı alın. Bitsin tekrar tedarik edin taze buldum alayımda iki sene bekleteyim olmasın. 

Tercihen çekilmiş  anasonu tercih etmeyiniz. Yüzey hacmi genişlediğinden ve kabuk kısmı zarar gördüğünden yağları kolaylıkla uçar gider.

Bir başka kriter ise anasonun yeşil olmasıdır. Taze olduğunu bu şekilde anlayabilirsiniz. Kahverengi anasonlar taze değillerdir. 

Saklama kaplarının cam ve ağzının kapalı olması da başka bir husustur. Kapağını açtığınızda ortama tütüm türüm bir anason kokusu sardıysa aradığımız anasonu bulduk demektir. 

Saklamak için metal kapaklı cam kavanozlar tercih edin boşluk kaldıkça da cam kavanozunuzu küçültün.



Bol Şanş...
Saygılarımla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder