Gerek fabrikasyon üretim olsun, gerek amatör anlamda üretim olsun, gerekse de deneysel üretimler olsun içki üretiminde bakırın yeri tartışılmazdır. Peki imbik sektörün kral koltuğunu oturan bakır neden kullanılır?
- Bakır mükemmel ısı transferine sahiptir. Bu özelliği hem ısınma ve buharın soğutulmasında büyük rol oynar.
- Bakır bakteriyel kontaminasyonu (kirliliği) azaltır.
- Bakır, kükürt içeren birleşikler ve fermantasyon sırasında mayadan oluşan istenmeyen yağ kombinasyonlarının tutumunu sağlar. Sumanın kükürt ve maya hücreleri kokularını aldığından tatlı olmasını sağlar.
- Bakır mayşede ki meyvelerden olaşabilecek toksik maddelerin üretimini önler.
- Bakır da son ürünün kalitesini iyileştirir, nihai ürünün aromasını artırır.
Burada alkol ile bakırın aşkından bahsettik. Bakır imbiklerde neden kullanılıyor artık biliyoruz; çelik, alüminyum gibi metaller tercih edilmiyor. Kaldı ki kaliteli ürünler üretmek istiyoruz. Olmaz. Plastikten olur mu? Duymamış görmemiş olayım.
Bol Şanş...
Saygılarımla...
plastikten geçiş olur. damara serumu plastik hortumla veriyorlar. alkolden etkilenmeyen 200'C ye dayanan laboratuvar hortumları var.
YanıtlaSilEvet haklısınız Fatih bey, ısıya dayanıklı hortumlar var ama serum 80-85 derecede verilmiyor insana. Ayrıca hortumu alkol de düşünüyorsanız,alkol aynı zamanda iyi bir çözücüdür, ben hortum tercih etmem.
YanıtlaSilbakır kaplar ve borularda oluşan korozyona karşı bir önlem alıyormuyuz?
YanıtlaSilSerumun 200 dereceye dayananları var 85 100 derece nedir ki
YanıtlaSilMerhaba, bakir oksitden dolayi bakirin zararli oldugunu savunan lar var sizce yapilan damitmada bu zararli madde nekadar alkole gecer.
YanıtlaSilBakırın kalayli olmasında bi sakınca varmı,teşekkürler.
YanıtlaSil