Distilasyon.com

22 Aralık 2014 Pazartesi

Rakı Yapımı Genel Özet ve Rota


Evet değerli dostum, seninle şu ana sekiz makale paylaştım. Bu makalemde tüm makalelerimi kapsayan bir özet yazı olarak seninle laflamak istiyorum.  Hepsi birbirinden değerli bu makaleleri tekrar tekrar okuyup anlamanı isterim. Hangi seviyede olursan ol eminim bir çok zaman işine yarayacak bilgiler içermektedir. Biliyorsun ki bilgi paylaştıkça senindir, paylaşmadıkların değil, seninde siteyi paylaşman paylaştıkların için iyi olacaktır. Senin için bir çok gereksiz ve kirli bilgiyi tespit edip bunları temizleyerek makaleler derlemeye çalışıyorum. Bir çok yanlış yargıları kırarak sana yardımcı olacağım. 

Genel kültür olması açısından Rakının Tarihi adlı makalemizi kaynaklarını toparlayarak bir giriş yaptık. 

Rakı yapmak, damıtmak, üretmek isteyip daha araştırma aşamasında olanlar ve başlamaya ramak kalanlar için Rakı Yapımına Yeni Başlayanlar, Başlamayı Düşünenler makalemizi kaleme aldık. Biraz yarım kaldığı kanaatindeyim ilerde tavsiyeler ve gerçekten başlamayı düşünenler için cesaretlendirme amaçlı olarak bu serinin II. yazısını kaleme alacağım. 

Rakı yapım aşamalarından yüzeysel bahsettiğimiz Rakı Yapım Aşamalarını kaydedip, İdeal Fermantasyon Süresi hakkında bilgiler verdik. Damıtma imbikleri hakkında bilinen yanlışlar ve Rakı Yapımında Kullanılan Damıtma İmbiklerini inceledik. Kimsenin reçetesine tam anlamıyla bağlı kalmayın bilinçli mayşeler kurun diye Hidrometre Kullanımı ilgili bir yazı oluşturduk

Bakır metalinin neden damıtmada yaygın olarak kullanıldığını Damıtma İmbiklerinde Neden Bakır Tercih Edilir? makalemizde ele aldık. Bakır imbiklerimizi sağlıklı bir şekilde kullanmak için temizlik önerilerinin yer aldığı ve bir çok amatör damıtıcının sorunu olan Blue Spirit sorununun çözümünü İmbik Temizliği, Ph Kadığı Kullanımı ve Ortam Ph'ı Ayarlamak makalemizde ele aldık.

Genel özetimizi tamamladık peki duruyor muyuz? Seni sevindirecek bir haberim var!

Sıradaki yazılar;
Moonshine Kültürü
Distilat Ayırma Oranları
Votka Yapımı 
Votka Yapımında Kullanılan Karbon filtre
Anlık Alkol Derecesi (Alcohol By Volume) Okuma: Parrot
Anasonlama
Distilat Dinlendirme
Malt Yapımı
Viski Yapımı
İçkiler İçin Genel Reçeteler

Sen bunları okurken ben yeni bir makale yazıyor olacağım. 


Saygılarımla...
Bol Şanş...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder