Distilasyon.com

1 Kasım 2015 Pazar

Güncel Olaylar Hakkında


Merhabalar, bloğum bir süredir yayına kapalı, yeni bir makale yayınlayana kadar kapatma kararı aldım ve işlerimin yoğunluğundan bugün vakit ayırabiliyorum. 

Hafta içi yaşanan ve bir çok yurtdaşımızın vefat ettiği metanol zehirlenmesinde birçoğumuz üzüldük ve içinde bulunduğumuz durumdan ülen biz yanlış mı yapıyoruz doğru mu yapıyoruz dedik. Bu meşgaleler ile uğraştığımızı bilen yakınlarımızın ön yargıyla bakmalarına da sebep oldu. 

Şimdi bu olaylara Lord' un bakış açısıyla yaklaşalım. Pek fazla haber falan takip etmiyorum olayların yaşandığı gün bir arkadaşım aradı böyleyken böyle. Bulgaristan'dan 5000 şişe kaçak içki getirilmiş ve insanlara satılmış. Sonuç olarak dün son aldığım habere göre 14 kişinin vefat haberini duydum. 

Şimdi bir kere kaçak bile olsa içki kelimesini kullanmak doğru değil. İçki dediğimiz şey vücutta metabolize olmalıdır. Sen vücutta metabolize olmayan bir kimyasalı insanlara servis edersen bunun adı katliam olur. Bugün bu olay kimyasal bir terör eyleminden başka bir şey değildir. Umarım insanlar biraz daha bilinçlenir ve bu tip olaylar meydana gelmez.

Bloğumun amaçları keyifli bir hobi ve moonshine kültürünün doğru bir şekilde insanlara benimsetmek olduğu için buradayım. Gözünü para hırsı bürümüş insanlar var, ve bizim gibi konuyu kırk yararak, ince ince, cımbız ile bilgi toplayarak bu işi benimsemiş bir çok insan var. Bloğumda yayınlama zahmeti bile gerek duymayacağım bir konu beyni kısa devreden zarar görmüş insanlar. 

Şu iki arkadaşı bir karşılaştıralım biraz daha bilgi toplayalım ki ne yaptığımızı bilelim istedim. Bakınız Vikipedia.org' da alkollerin tanımını yaparken neler demiş;

Etil alkol (Etanol) C2H5OH



Vücutta metabolize olabilen tek alkol türüdür. ayrıca metil alkol zehirlenmelerinde panzehir olarak kullanılır. (Metil alkol alkolu metabolize eden enzimleri meşgul ederek bu süre içinde metil alkolün vücuttan uzaklaşmasını sağlar). Çünkü vücuda asıl zehirli olup atılamayan ürün metil alkol değil, vücutta metil alkolden oluşan formaldehittir. Oysa etil alkolden oluşan asetaldehit vücuttaki aldehit dehidrojenaz enzimi tarafından metabolize edilip atılır. Sanayideki etil alkolün üretimi etan gazının sülfürik asit eşliğinde suyun içinde çözülmesiyledir.

Metil alkol (Metanol, Karbinol): CH3OH


Metanol ilk defa 1661’de odunun kuru kuruya damıtılmasıyla elde edildi. Endüstride, karbonmonoksit ile hidrojenin reaksiyonundan elde edilir.

Çok az miktardaki metanol canlı organizma için zehirdir. Kalıcı yaralar, bozukluklar meydana getirir. Örneğin 25 gram metanol içilirse gözler kör olur.

Kullanılışı: Endüstride çözücü ve motor yakıtlarının bir bileşeni olarak geniş çapta kullanılır. Formaldehit ve anilin boyalarının elde edilişinde kullanılır. Ayrıca metillendirme vasıtası olarak organik sentezlerde ve tıbbi ve endüstriyel alkolün içilmezliğini sağlamada yaygın olarak kullanılır.


Şimdi buraya kadar alıntı yaptık, akademik terimlerde var ben size özet geçeyim diyor ki, metanol zehirlenmesine karşılık panzehir etil alkoldür. Bizim tarımsal ürünleri fermante edip damıttığımız ürünlerde odun alkolü olmaz diyor. Olsa da çok çok çok az olur. Efenim odun damıtmıyoruz neticede. Yetmiyor diyor ki sanayi amaçlı alkoller farklı yollardan elde edilir. Birde altını çizdik; ben akıllıyım tıbbi alkol aldım onu içeyim mi içmeyeyim mi diyenler var ya işte sen içmeyesin diye metil alkol katıyorlarmış içine metil alkolü. 

Birde alemin akıllısı arkadaşlar var sen uğraş, didin, kimya kitaplarını hatim et, basit damıtma, franksiyonlu damıtım, bir sürü ölçme tartma ekipmanı al, yaptığın şeyi bilerek anlayarak, gözlemleyerek yap çıksın desin ki kör olmayalım. Heh işte bunu eniyle boyuyla bilmeszen seninde kafan karışır ülen bindik bir alamate gidiyoz kıyamate diyebilirsin. 

Meyveyi mayaladınız bu mayalanma sürecinden etil alkol alırsınız. İlk gelen ürün metil alkol falan diyenler var bunu şöyle anlarsınız benim sistemlerimde ilk gelen üründe vanayı komple kapalı tuttuğunuzda termometrede deniz seviyesinde metanalün kaynama sıcaklığı olan 65 civarı bir sıcaklık görmelisiniz. Benim sistemlerimde gözlemlediğim bu sıcaklığı çok hızlı geçiyor sıcaklık hızlı artıyor. Etil alkolün kaynama sıcaklığını geliyor idi. Tabiki bu mayşemde metil alkolün olmayışından kanaklanıyor. 

Bazı okuyucularım akademik olarak tecrübeli oldukları için aradaki farkı görmek daha iyi gözlemlemek isterlerse metil alkol ve etil alkol temin edip birbirlerine karıştırıp bu çözeltiyi damıtabilirler. 

Yaptığımız işlemlerin etil alkol almak olduğunu ve metil alkolle bir ilişkimizin olmadığını, metanol zehirlenmelerinde bizim ürettiğimiz etanolün panzehir olarak kullanıldığını, kullanmış olduğumuz ölçme tartma makineleri ile bizim neyi doğru neyi yanlış yapıp yapmadığımızın bilincinde olduğumuzu unutmayalım. 

Bonus olarak şu pdf'yi sizlere ulaştırayım, Türk Farmakoloji Derneğinin metanol zehirlenmesi tanı ve tedavi rehberi, extradan bilgi alabilirsiniz.  


Saygılarımla,
Lord...

3 yorum:

  1. Paylaştıklarınızdan sürekli faydalanmaktayım.Ne kadar teşekkür etsem azdır.Günden güne daha bilinçli ve kaliteli içki elde etmenin derin hazzını yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Paylaştıklarınızdan sürekli faydalanmaktayım.Ne kadar teşekkür etsem azdır.Günden güne daha bilinçli ve kaliteli içki elde etmenin derin hazzını yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
    Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
    Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
    hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
    her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
    +1(515)293-5520

    YanıtlaSil